Wanneer slaapoefentherapie?

komt u moeilijk in slaap? Wordt u vaak wakker ‘s nachts en ligt u te piekeren, te malen en te woelen? Wordt u elke dag te vroeg wakker en bent u niet uitgerust? Last van vermoeidheid overdag of concentratieproblemen?

Iedereen slaapt wel eens slecht. Dit heeft niet direct gevolgen voor de gezondheid. Maar als u langere tijd slecht slaapt neemt de vermoeidheid toe en ervaart u steeds meer beperkingen in uw functioneren. U vraagt zich misschien af: hoe moet ik er mee omgaan? Waar doe ik goed aan? Zal ik ooit weer beter slapen?

Slaapoefentherapie bij Oefentherapie de Boer biedt een aanpak op maat!

Slaapproblemen waarvoor u bij de Slaapoefentherapie terecht kan:
• Inslaapproblemen
• Vermoeidheid of slaperigheid
• Doorslaapproblemen
• Concentratieproblemen
• Te vroeg wakker worden
• Prikkelbaarheid of kort lontje door slaap tekort
• Nachtelijk piekeren
• Tegen de dag en taken opzien en futloosheid
• Afbouwen gebruik van slaapmedicatie

Werkwijze

Tijdens het eerste behandeling wordt u slaapprobleem in kaart gebracht en wordt gekeken waar de oorzaak ligt. Tijdens 5 á 10 oefentherapeutische behandelingen wordt er gewerkt aan de aspecten die de kwaliteit van de nachtrust negatief beïnvloeden om zo de vicieuze cirkel te doorbreken.
Het probleem wordt benaderd vanuit de 24-uurs visie. Alles wat u immers overdag doet, kan van invloed zijn op uw slaap(probleem). U krijgt meer inzicht in uw eigen slaappatroon, de oorzaken van uw slapeloosheid en leert uw slapeloosheid zelf de baas te zijn. Uitleg en praktische tips worden gecombineerd met ontspanningsoefeningen en oefeningen ter bevordering van positief of neutraal te leren denken. De therapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en onderzoeken. Om de kwaliteit van de therapie te waarborgen is

Slaapoefentherapeut van Oefentherapie de Boer aangesloten bij het landelijk netwerk Slaapoefentherapie.

Vergoeding

Slaapoefentherapie voor volwassene wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en valt onder de behandelingen ‘oefentherapie Cesar – Mensendieck’. Voor kinderen onder de 18 jaar wordt Slaapoefentherapie vergoed vanuit de basisverzekering.

Lees meer over vergoedingen op: vergoeding Oefentherapie Cesar-Mensendieck.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Slaapoefentherapie bij Oefentherapie de Boer? Neem dan vrijblijvend contact op met Oefentherapie de Boer.

Meer informatie over Slaapoefentherapie vindt op de website van het Landelijk Netwerk Slaapoefentherapeuten: www.slaapoefentherapie.nl

Wilt u meer weten over Slaapoefentherapie bij kinderen kijk dan op de website van slaapoefentherapie Statera: www.statera-in-beweging.nl